Z góry na początku obrad chciałbym przeprosić za dość długą absencję aktywności na forum. Niepewny czas w świecie realnym nie pozwolił mi zasiąść spokojnie do komputera i wykonać czynności związane z tą jakże ważną dla przyszłości tego państwa radą.
Lecz myślę, że mimo opóźnień jeszcze da się coś odratować
Do rzeczy więc:
Nasza rada ma do omówienia 6 zaplanowanych przeze mnie tematów, potem zaś gdy jakieś jednak niedomówienia Panowie Szanowni zauważą także wasze uwagi obrady obejmą.
Ustalony też został porządek przemówień Panów aby wszystko było składne i sprawne:
1. Głos ma Wielki Domestikos,
2. Głos ma Wielki Mistrz Krzyżacki Andream von Salza,
3. Głos ma Mistrz Zakonu Templariuszy Hugo de Payns.
Proszę o zachowanie dla porządku podanej kolejności, tymczasem pora przejść do pierwszego tematu, którym jest:
T.1. "Design, kolorystyka i funkcjonalność zewnętrzna Cesarstwa Bizantyjskiego".
Panowie!
Jako, że żyjemy w Wielkim Cesarstwie Bizantyjskim pierwszą sprawą, która z pewnością razi nasz realizm kolorystyczny jest piękny, choć trochę niepokojący kolor czerwony. Jest niepraktyczny w realiach Bizantyjskich gdzie jak pamiętamy królowały kolory biały, szkarłatny, purpurowy. Dodatkowo jako, że nie ma wśród nas z tego co wiem geniusza informatycznego przydałoby się sciągnąć do państwa naszego sprawnego informatyka np. Z Rotrii. Także brak herbu na głownej stronie bizantyjskiego stanowi problem. Jakie rozwiązania Panowie proponują?