Może ta kwestia nie należy do kompetencji Inspektora, ale jest z nimi związana, więc zajmę się nią tutaj. Przeglądam nazwy działów naszego forum i oto, co widzę: "Ministerstwo Wniosków i Zwoi Skarbowych". Używanie nazwy "ministerstwo" w Bizancjum jest kompletnym anachronizmem. Może powinniśmy zastąpić tą nazwę formułką w rodzaju "kancelaria logotety skarbu" (jestem świadomy, że ta propozycja ma wiele wad, dlatego proszę o pomoc w wymyśleniu lepszej).
Dalej jest tylko gorzej: "Eventy", "Newsy z Państwa" - rozumiem, że nie używamy greki, ale co tu robi angielski?! Czy nie mamy już ojczystego barbarzyńskiego języka, że używamy obcej, również barbarzyńskiej mowy? "Eventy" można zmienić choćby na wydarzenia; moim zdaniem można by się obyć w ogóle bez tego działu, a znajdujące się tam wątki przenieść do działu diecezji. "Newsy" zastąpiłbym "wiadomościami", "nowościami", albo czymś innym w tym rodzaju. Przyznam, że mnie te barbaryzmy denerwują; mam nadzieję, że nie działają na potencjalnych mieszkańców odstraszająco.